Turvaistuimet ja varusteet


Vastasyntyneen vauvan ensikosketus autolla matkustamiseen on useimmin se hetki, kun lähdetään synnytyssairaalasta kotiin. Pienen vauvan on turvallisinta ja helpointa matkustaa aluksi turvakaukalossa. Turvakaukalo on helppo ottaa autosta mukaan kotiin ja esimerkiksi kauppaan, ja näin ollen paljon nukkuvaa vauvaa ei tarvitse herättää joka kerta istuimesta pois nostamalla. Turvakaukalon käyttöä nopeuttaa ja helpottaa autoon joko isofix-kiinnikkeillä tai turvavyöllä asennettava telakka, johon turvakaukalo vain napsaistaan kiinni.
Turvakaukalosta siirrytään seuraavan vaiheen turvaistuimeen yleensä 9-12+ kuukauden iässä. Lasta suositellaan kuljettamaan selkä menosuuntaan noin 3-4 ikävuoteen asti, koska lapsella on suhteessa painava pää ja herkkä niska, jota selkä menosuuntaan matkustus rasittaa mahdollisessa törmäystilanteessa vähemmän.
Kasvot menosuuntaan voi siirtyä matkustamaan hieman istuimesta riippuen joko silloin, kun lapsi painaa 9 kiloa, tai kun lapsella on ikää vähintään 15kk, tai pituutta vähintään 76cm.
Kun lapsi painaa vähintään 15 kiloa, voi lapsi siirtyä matkustamaan turvavyöistuimeen, mikäli hänen pituutensa riittää (Yleensä vaaditaan vähintään 100cm pituutta). Tällöin lapsi kiinnitetään enää auton omalla turvavyöllä.
Suomen tieliikennelaki velvoittaa, että kaikkien alle 135cm lasten tulee kulkea turvaistuimessa.
 
Valikoimastamme löydät paljon erilaisia ja erivärisiä turvaistuimia, jotka ovat kiinnitettävissä joko isofix-kiinnikkeillä tai auton omalla vyöllä autoon. Mikäli tahdot sovittaa lastasi ensin istuimeen, ja istuinta ensin autoosi, tule käymään liikkeessämme Tampereella, Ratinan kauppakeskuksessa!
 
Meiltä löydät myös turvakaukaloihin ja turvaistuimiin kaikki tarvittavat lisävarusteet, jotka helpottavat matkantekoa pienen lapsen kanssa. Selkä menosuuntaan matkustaessa autopeilin avulla tarkastat nopeasti ajon aikana lapsen voinnin, kurakeleillä auton penkkejä suojaa penkinsuojus. Lapsen aarteet saa kätevästi tavaralokerikkoihin ja lapsen omat juomat kulkevat käden ulottuvilla istuimeen kiinnitettävässä mukitelineessä. Laajasta valikoimastamme löytyy myös paljon muuta!
 
Ole hyvä ja valitse jokin aliryhmä