Lastenvaunut ja -rattaat


Lastenvaunut ovat yleensä yksi isoimmista vauvalle tehtävistä hankinnoista. Niiden hankintaa aloittaessa on hyvä istahtaa hetkeksi alas miettimään, minkälaiseen käyttöön ja tarpeeseen vaunut tulevat. Millaisessa maastossa liikutte? Tahdotteko, että vaunuissa on kääntyvät etupyörät, vai oletteko ehdottomasti kiinteiden etupyörien kannalla? Liikutteko paljon julkisilla kulkuvälineillä? Tarvitseeko vaunut kasata usein autoon? Haluatteko, että vaunujen runkoon saa adaptereilla kiinni turvakaukalon esimerkiksi kaupoilla käyntiä varten? Onko teillä pientä hissiä, mihin vaunuilla tulisi mahtua?
Kun teillä olevat toiveet ja tarpeet on kartoitettu, on helpompi aloittaa vaunujen tarkastelu.
 
Kun lapsi kasvaa, myöskin toiveet ja tarpeet vaunuille tai rattaille muuttuvat. Monesti toivotaan hieman pienempään tilaan meneviä rattaita, tai tulee eteen lomareissuja, johon matkarattaat olisivat omiaan.
Syntyy mahdollisesti sisaruksia, jolloin voi tulla sisarusrattaille tarvetta. Tulee halu käydä lapsen kanssa reippailla lenkeillä, jolloin juoksuun ja reippaaseen kävelyyn suunnitellut juoksurattaat olisivatkin paras valinta. Laajasta valikoimastamme löytyy menopelit moneen eri tarpeeseen ja elämäntilanteeseen.
 
Meiltä löytyy myös laaja valikoima lisävarusteita- ja tarvikkeita vaunuihin ja rattaisiin. Löytyy muhkeat lämpöpussit pitämään pienokaisesi lämpöisenä talvipakkasillakin, ja myös kesäkeleille aurinkosuojat, hyönteissuojat ja sadesuojat.
 
Ole hyvä ja valitse jokin aliryhmä